© 2010–2021 Millas Mat

Southern Tea

søt iste med sitron

Denne måten å lage iste på er fra en true southern lady som dessverre ikke er med oss lengre - Phyllis Stokes, kvinnen som drev Southernfrugal.com. I de amerikanske sørstatene er søt iste svært populært og med de intenst varme somrene de har er ikke det vanskelig å forstå. Phyllis laget iste flere ganger i uken og hadde alltid en svær beholder i kjøleskapet. Hun tok gjerne med seg sin egen te ut på tur for som hun sa "once you cross the Mississippi river - no tea is ever sweetened".

Ingredienser

gir 1.8 l ferdig iste:

en liter kokende vann

åtte dl iskaldt vann

fem poser sort te (Lipton, Ahmad, eller Tetley)

halvannen dl sukker

saften av en liten sitron

isbiter og skiver av sitron til servering

Kok opp vann i en kjele og ta den av varmen. Legg i teposene, sett på lokket og la teen trekke i omlag fem minutter, te som trekkes under lokk blir ikke så lett bitter. Tilsett sukkeret og rør det inn med en skje. Sett på lokket igjen og imens kan du presse sitronen. Se til at du ikke får med noen av steinene så bruk en tesil - det er lettest. Ta ut teposene og tilsett sitronen.

Fyll en passene beholder eller mugge med åtte dl friskt iskaldt vann og hell over teen fra kjelen. Dermed kjøles teen ned såpass raskt at du kan sette den rett i kjøleskapet.