© 2010–2022 Millas Mat

Snadderpoteter

bakte og fylte

Min salige far var av den gamle skolen som mente at hvis en middag ikke kommer med poteter kunne det ikke kalles middag. Trenger vel neppe å informere om at vi ikke var helt enige i akkurat det, men uansett - dette er mine fylte poteter. Etter min mening er Maris Piper eller King Charles de aller beste bakepotetene og du finner dem i de fleste butikker. Ofte er de pakket inn i folie men den bare tar du av. Da får potetene det sprø gylne skinnet som nesten smaker som potetgull. Jeg serverer gjerne disse med en god kopp suppe for et komplett måltid men de er like gode alene som lunsj.

Ingredienser

fire store bakepoteter, godt skrubbet og prikket

100 gr sprøstekt bacon i terninger

100 gr maiskorn (kan sløyfes)

en halv finhakket rødløk

litt chilikrydder eller chilito

hvitløkssmør

lettrømme

havsalt og sort pepper etter smak

frisk dill eller frisk finhakket bladpersille

Skjær et litt dypt kryss i potetene og gni de inn med litt olje og klem på litt havsalt. Bak de ved 225 °C i vel en time til potetene er helt møre. Kjenn etter med en liten kniv, den skal skli rett igjennom uten motstand.

Fres løk, bacon og mais i litt smør mens potetene er i ovnen og tilsett chili. Hold det varmt men du rører sammen hvitløksmøret.

Klem på poteten så du får åpnet den og mos litt av potetkjøttet med en gaffel, tilsett en god spiseskje med hvitløkssmør og mos det sammen med potetkjøttet. Ha det tilbake i poteten og topp og med løk og baconfyllet. Legg på en klatt rømme, dryss på litt havsalt og pepper og dryss over litt frisk dill eller persille.