© 2010–2021 Millas Mat

Sesamtoast fra Shanghai

don't be Shanghaied

En over gjennomsnittet kreativ kokk i Shanghai er visstnok mannen som skal ha æren for disse smakfulle godbitene. Disse er med reker og svinekjøtt men du kan godt bare bruke en av delene om du ønsker det. Dette er supergodt servert til et godt glass øl eller en drink eller som en del av et større asiatisk måltid. Sweet chilisaus som dip er utmerket og du kan lage de store eller små. Her har jeg laget de store og delt de i mindre biter så du kan se hvordan de ser ut inni.

Ingredienser

en daggammel loff eller toastloff

300 gr svinekjøttdeig

150 gr rå renset scampi

tre sammenpiskede egg

to til tre spiseskjeer lys soyasaus

sort pepper etter smak

200 gr hvite sesamfrø

nøytral olje til fritering

Bland det malte kjøttet sammen med rekene i en prosessor og tilsett to spiseskjeer av de sammenpiskede eggene samt soyasaus og pepper.

Skjær loffen i skiver og bruk et lite glass til å stikke ut små sirkler. Pensle loffstykkene med sammenpisket egg og ha på et halvcentimetertykt lag av kjøttblandingen. Klem det godt fast på loffen så det limes sammen.

Pensle overflaten på kjøttet med egg og dypp de i en skål med hvite sesamfrø. Stek de gylne i nøytral olje som holder omlag 160 °C og snu de en gang under stekingen. La de renne godt av seg på kjøkkenpapir før servering.