© 2010–2021 Millas Mat

Rekecocktail med Marie Rose dressing

Phyllis Nan Sortain Pechey klassiske forrett

Alle forretters mor, en skikkelig klassiker. Denne smakfulle komposisjonen skal i følge historien tilskrives Phyllis Nan Sortain Pechey, bedre kjent som Fanny Cradock. Hun var en velkjent resturantkritiker, kokebokforfatter og tv-kokk. Retten ble utviklet i 1960 og økte sin popularitet gjennom tiårene. Den har etter år 2000 fått ett skikkelig oppsving som den klassiske forretten, og det er ikke rart for dette er en rett med skikkelig retro sjarm & stil. Et par gode tips fra meg på veien. Ikke under noen omstandigheter bruker du reker i lake til dette. Du får pent ta jobben med å rense rekene selv. Er de ferske er det selvsagt flott men frosne går helt fint. En annet godt tips er å bruke isbergsalat. Den beholder sprøheten adskillig lengre enn f.eks. rapid eller lollosalat og den har den lille spisse smaken som står så godt til de andre ingrediensene. Og ikke glem det ørlille drysset med cayenne på toppen. Da får du det herlige lille kicket ved første bit.

Ingredienser

fire porsjoner:

en halv finsnittet isbergsalat

250 gr førsteklasses rensede reker

en stor avocado

en stor sitron

——

Marie Rose saus:

200 gr majones (lett eller vanlig)

tre spiseskjeer vanlig tomatketchup (ikke bruk ketchup tilsatt ekstra krydder, jeg synes den vanlige fra Heinz er best til dette)

en klype chilipulver/cayennepepper

noen dråper Worchestershiresaus

noen dråper tabascosaus

Cognac etter smak

Rens rekene og sett dem kaldt, og finn frem fire vide martiniglass.

Del avodadoen i to og fjern steinen. Drypp over sitronsaft så den ikke blir misfarget og bruk en kniv til å skjære den i terninger for så å skrape kjøttet ut med en spiseskje.

For å lage sausen så blander du sammen majones, ketchup, chilipulver og en skvett sitronsaft. Smak til sausen med Worchestershiresaus, Tabasco og litt Cognac inntil du har en fin balanse i smaken. Vær forsiktig for det er snakk om dråper.

For å anrette cocktailene så legg finsnittet isbergsalat i bunnen og drypp over noe av sausen, deretter har du på avocadoterninger, så rekene som du anretter i en liten topp og en siste klatt med saus på toppen. Avslutt med et lite fingerdryss med cayenne og pynt til slutt med en pen sitronbåt.

Cocktailen bør stå kaldt inntil den skal serveres og den kan fint stå en times tid.