© 2010–2022 Millas Mat

Potetchurros med paprikasaus

til et glass øl

Noen som er i humør for en liten snack? Churros kjenner vi som en søt kake dypper i sjokoladesaus men du kan også lage det som noe mer mettende og ikke-søtt. Dette er nydelig med et glass rosevin eller til en iskld øl eller som en middg med feks. stekt kylling, koteletter eller stekte scampi. Churros er opprinnelig en portugisisk frokostgodbit som nytes med kaffe, men pga. portugisernes utferdstrang og kolonivelde har disse spredd seg til store deler av verden. Også til nabolandet Spania som hardnakket påstår at dette er deres oppfinnelse.

Ingredienser

churros:

75 gr smeltet smør

100 gr hvetemel

100 gr potetmel

en halv teskje bakepulver

en halv teskje havsalt

to teskjeer sukker

to store egg

en halv teskje røkt spansk paprika (pimenton)

----

paprikasaus:

fire røde paprika

et stort fedd hvitløk

en spiseskje e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

Smelt smøret med medium varme i en kjele, når det har smeltet tar du kjelen av platen og rører inn hvetemel, potetmel, bakepulver, havsalt og sukker. Når det hele er rørt godt inn og har blitt en smuldrete masse rører du inn eggene etter tur. Ha deigen over i en sprøye pose med en passende stor tip (omlag en cm.). Lukk posen med en klips og la den hvile en halvtimes tid i kjøleskap. Ikke la den ligge for lenge, da blir deigen for hard til å klemme ut churros.

For å lage sausen setter du ovnen på grill og omlag 210 °C og renser paprikaene. Legg et stykke stekefolie på et stekebrett og smør det lett med litt olivenolje. Legg på all paprikaen med skinnsiden opp og grill de i en halvtimes tid intil de er helt møre og har fått kullsorte flekker. Ta de ut av ovnen og over i en tett zip-pose. La de ligge i em tjue minuters tid eller inntil du kan ta i dem uten å brenne deg. Flå dem og legg de over i en prosessor sammen med hvitløk og olivenolje. Kjør det hele til en glatt saus og smak til med havsalt og sort pepper.

Varm opp oljen i en gryte til den når 180 °C (jeg bruker et sukkertermometer) og klem ut ca. 10 cm. lange pølser. Stek de pent gylne og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Sikt over litt paprika og server de lune sammen med sausen.