Pizza Hearts

from IKEA with love

Er det noen som er på IKEA og ikke går innom matvareavdelingen? I så fall, det burde du for de har jo så mye gøy der. Jeg pleier alltid og ta med meg frosne våfflor når jeg er innom for de er så nøytrale på smak at de kan toppes med røkelaks og egg, reker i dillmajones, skinke eller du kan gjøre som jeg og lage søte små pizzahjerter. Jeg synes det er lettest og lage et sammenkokt fyll siden de er såpass små og det er vanskelig å få plassert tomatskiver, pepperoni etc. uten at det sklir av og det bare blir søl.

Ingredienser

pizzafyll, nok til ca. 20 single vaffelhjerer:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en finhakket rødløk

to fedd finhakket hvitløk

400 gr kjøttdeig

140 gr. tomatpuré (tilsvarer en liten hermetikkboks)

to dl vann

en teskje tørket oregano

en halv teskje chiliflak

en teskje balsamicoeddik

en halv teskje sukker

havsalt og sort pepper etter smak

----

ferdige frosne vaffelhjerter fra feks. IKEA

150 gr revet ost eller pizzaost

Fremgangsmåte

Begynn med kjøttfyllet i god tid sden det skal kokes og avkjøles før bruk.

Varm oljen i en dyp panne og fres rødløken blank og myk, tilsett kjøttet og hakkk det godt opp mens det brunes. Når det er ferdig stekt tilsetter du hvitløken og rører den godt inn.

Tilsett tomatpureen og stek den godt i et minutts tid før du rører den inn i kjøttet. Hell på vann, tilsett krydderier, eddik og sukker og kok opp. La fyllet koke i ca. 30 min. Smak til med havsalt og pepper og sett det til side for avkjøling.

Bruk en teskje og fordel fyllet på vaflene som etterhvert legges på plate med bakepapir. Spre det utover mot kanten og dryss på ost. Stekes i 10-12 min. ved 225 °C.