Mazorcas de maíz

maiskolber på grillen med chili og ost

Har du en vegetarianer i familien eller i vennekretsen og har invitert til grillfest? Da er det dette du skal servere. Fersk mais toppet med alskens godsaker fra det latin-amerikanske kjøkkenet smaker fantastisk godt og passer til alt av grillmat enten det er kjøtt, pølser, fisk eller skalldyr. Server gjerne disse kolbene med klassisk guacamole, tortillachips og hot salsa. Muy picante!!

Ingredienser

fire hele maiskoler med husken (bladene) på

tre spiseskjeer mykt smør

en teskje røkt chili (ancho)

havsalt og sort pepper

en spiseskje frisk finhakket koriander

en finsnittet vårløk

en liten håndfull revet parmesan, feta eller mexicansk ost (Oxana)

knuste chiliflak etter smak

Fremgangsmåte

Fyr opp grillen og mens kullene blir klare gjør du følgende:

Rør sammen smør og røkt chili og sett det til side. Ikke sett det i kjøleskapet for da blir det litt for hardt. Finhakk koriander, snitt vårløken og riv eller smuldre opp osten. Sett også frem chiliflak.

Legg kolbene på direkte varme de første minuttene, noe av husken vil brenne vekk på dette stadiet. Vend på de ofte og flytt de over på indirekte varme etterhvert. Den totale grilltiden vil ligge på mellom 20-25 minutter. Da skal maisen være mør og ha gylne flekker. Trim vekk resten av den brente husken.

Legg de over på et passende fat kledd med folie og pensle de godt med chilismøret. Garner med koriander, vårløk og ost og topp med chiliflak. Serveres straks.