© 2010–2022 Millas Mat

Mandeugi hot dogs 만득이 핫도그

koreanske pølser og poteter på pinne

Mandeugi er navnet på en populær koreansk seriefigur fra 90-tallet som stadig jaget av et spøkelse. Derfor er disse ville være perfekte for Halloween. De blir også kalt for ugly hotdog eller goblins club og er både morsomme å lage og ikke minst å spise. Skal du ha Halloweenfest for barn kan jeg neppe tenke meg noe morsommere og servere dem - utenom dette popcornet selvsagt.

Ingredienser

fem grillpølser av biff eller svin

fem trespyd

----

deig:

2,4 dl lunkent vann (37 °)

to spiseskjeer hvitt sukker

en pakke tørrgjær

en halv teskje fint havsalt

225 gr hvetemel

----

600 gr små potetterninger, forvellet

to spiseskjeer hvetemel

en drøy dl panko

nøytral olje til steking

----

melis eller sukker til å drysse over

ketchup og sennep til serveringTil deigen pisker du sammen vann, sukker og tørrgjær, la denne stå i noen minutter til du ser at det har dannet seg litt skum på toppen. Dette betyr at gjæren er aktivert. Bland inn hvetemel og havsalt og rør den godt inn inntil du har en glatt og litt klissete deig. Dekk bollen med plastfilm og la den heve seg i en times tid.

Pakk ut pølsene, del de i to slik at du får ti små og tørk de meget godt med kjøkkenpapir, hvis ikke du gjør dette vil ikke røren feste seg og sklir bare rett av. Del trespydene i to med en saks eller en knipetang slik at du får ti av dem også. Tre deretter pølsene på spydene men ikke tvers igjennom.

Mens deigen hever setter du over en kjele med vann til potetene. Skrell og kutt potetene i meget små terninger, legg de over i kaldt vann mens du skjærer opp og forvell dem i kokende vann i omlag to minutter. Skyll de deretter i kaldt vann for å fjerne overflødig stivelse og spre de utover på en kjøkkenhåndkle slik at de tørker litt. Ha de over i en bolle og bland inn hvetemelet.

Bruk ei fjøl eller et skjærebrett og legg potetene på en ene halvdelen og panko på den andre. Deigen og pølsene har du på den andre siden. Varm oljen opp til 160 °C i en dyp panne eller en wok og drypp deretter et pølsespyd i deigen og vri på spydene slik at deigen fester seg på dem. La den være helt dekket og legg den deretter over i potetene. Klem på et lag av potet før du klemmer på et tynt lag panko og deretter legger de direkte over i oljen.

Stek de gyllenbrune i fem til seks minutter, snu på dem slik at de stekes jevnt på alle sidene og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss de med sukker og server med sennep og ketchup.