© 2010–2022 Millas Mat

Knasende sprø maisfritters med chili og Old Bay scampi

klassisk amerikansk sommermat fra The Hamptons

Disse sprø godbitene smaker nydelig sammen med nesten alle typer skalldyr og en blandet grønn salat om sommeren eller råkost og hummus når dagene ikke lengre er på sitt varmeste. Men når jeg skriver dette går det mot sommer og temperaturen er så absolutt på vei oppover. Såkalte fritters er enkelt forklart små sprø lapper som kommer i en rekke varianter og om disse faller i smak kan du forsøke disse eller disse ved en senere anledning. Old Bay er en amerikansk krydderblanding som er basert på sellerisalt, paprika og muskat og er helt fantastisk til skalldyr. Det finnes flere oppskrifter på hvordan du kan lage en lignende blanding selv, men jeg synes ikke de treffer helt og den finnes i større matbutikker eller online.

Ingredienser

gir ca. seks fritters:

tre dl maiskorn, ferske, frosne eller hermetiske

en stor eggehvite

0.6 dl isvann

0.6 dl hvetemel

en kvart teskje bakepulver

en god klype fint havsalt

0,6 dl maisenna

en halv teskje havsalt

to gode klyper chilipulver eller cayennepepper

nøytral olje til steking

en spiseskje finhakket bladpersille

----

Srirachamayo:

tre spiseskjeer majones, lett eller vanlig

to spiseskjeer Sriracha

Ha eggehviten i en bolle sammen med isvann og havsalt og pisk det godt i omlag to minutter inntil det skummer. Tilsett melblandingen sammen med maisenna, chili og havsalt og pisk det godt sammen til en glatt røre for du vender inn maiskornene.

La røren hvile litt mens du forbereder salat og pisker sammen Srirachamayo.

Hell nok olje i pannen til den dekker hele bunnen med et tynt lag. Finn også frem et passende lokk og legg i ca. to spiseskjeer røre pr. fritters og legg på lokket. En ting som kan skje med disse er at et og annet maiskorn popper og da vil det kunne sprute litt olje. Da er lokk på pannen en god ide.

Snu de når de er gylne rundt kanten og legg de over på kjøkkenpapir når de er ferdige slik at overflødig olje kan renne av. Dryss over persillen.

Stek rekene raskt i en separat panne i litt smør og dryss over Old Bay. Etter omlag tre til fire minutter eller når de er korallrøde er de klare til servering sammen med salat, dressing og fritters.