© 2010–2020 Millas Mat

Knasende sprø maisfritters med Srirachadressing

sprøtt, salt og søtt

Disse frittersene kan du servere sammen med skalldyr og salat om sommeren eller råkost og hummus når dagene ikke lengre er på sitt varmeste. Vinterstid kan gratinerte poteter være godt til eller spis de som de er som en lett lunsj med litt brød. De er definitivt mest nystekte rett fra pannen når de er på sitt sprøeste.

Knasende sprø maisfritters med Srirachadressing

Ingredienser

gir ca. seks fritters:

tre dl maiskorn (ferske, frosne eller hermeiske)

en stor eggehvitte

0.6 dl isvann

0.6 dl hvetemel, en kvart teskje bakepulver, en klype havsalt (blandet i)

0,6 dl maisenna

en halv teskje havsalt

to gode klyper chilipulver

nøytral olje til steking

frisk finhakket koriander eller bladpersille

----

dressing:

tre spiseskjeer lett-majones

to spiseskjeer Sriracha

Ha eggehvitten i en bolle sammen med isvann og havsalt og pisk det godt i omlag to minutter inntil det skummer. Tilsett melblandingen sammen med maisenna, chili og havsalt og pisk det godt sammen til en glatt røre for du vender inn maiskornene.

Hell nok olje i pannen til den dekker hele bunnen med et tynt lag. Finn også frem et passende lokk og legg i ca. to spiseskjeer røre pr. fritter og legg på lokket. En ting som kan skje med disse er at et og annet maiskorn eksploderer og da vil det kunne sprute litt olje. Da er lokk på pannen en god ide.

Snu frittersene når de er gylne og legg de over på kjøkkenpapir når de er ferdige slik at overflødig olje absorberes. Dryss over persille.

Pisk sammen majones og Sriracha og server til sammen med øvrig tilbehør.