© 2010–2020 Millas Mat

Laks i slåbrok

innbakt laks

En smakfull rett fra New Zealand og kjempegod til iskald hvitvin. Dette retten ble opprinnelig utviklet for å kunne servere gjester noe litt mer mettende til vinsmakinger i Marlborugh-distriktet. Du kan lage retten slik den er beskrevet her, eller lage minivarianter hvor du deler butterdeigen i små firkanter og legger på fyllet før du bretter de sammen og steker de gylne.

Ingredienser

en pakke butterdeig

400 gr grillet laks

to hardkokte egg

tre dl kokt ris

to spiseskjeer hakket dill

et egg

150 gr rensede reker

sammenpisket egg til pensling

Sett ovnen på 200 °C. Tin butterdeigen og kjevle alle flakene oppå hverandre til en ca. 3 mm tykk leiv på ca. 25 x 35 cm.

Flak opp laksen med en gaffel, hakk eggene. Rør dill og sammenvispet egg i risen. Legg et lag ris i et ca. ti cm bredt belte langs langsiden av leiven, dryss på halvparten av rekene og de hardkokte eggene med laksen over, legg på resten av rekene og eggene og dekk med resten av risen.

Pensle kantene på butterdeigen med sammenvispet egg og brett deigen fast sammen rundt fyllet. Legg pakken med skjøten ned på bakeplaten som er kledd med bakepapir.

Stek pakken den midt i ovnen til den er gyllen i ca. 20-25 minutter. La den hvile en liten stund før du deler den opp i passende skiver og server- gjerne med urterømme til.