© 2010–2020 Millas Mat

Koreanske pommes frites corndogs

감자 핫도그

Hvis du tror at de ikke spiser pølser i Asia så tar du feil og Korea er et av de mest innovative landene når det gjelder å gi sin egen twist på vestlige favoritter. Pommes frites og pølser er alle barns favoritt og mange voksnes også - om mulig litt i skjul. Corndogs har sitt opphav i USA som klassisk gatemat.

Ingredienser

seks grillpølser

seks trespyd

----

maismelrøren:

420 gr hvetemel

130 gr sukker

2 1/2 ts havsalt

tre teskjeer bakepulver

50 gr maismel

tre sammenpiskede egg

ca. tre dl helmelk

----

ca.500 gr frosne pommes frites, kuttet i små biter

Begynn med å pakke ut pølsene og tørk de meget godt med kjøkkenpapir, hvis ikke du gjør dette vil ikke røren feste seg og sklir bare rett av. Tre deretter pølsene på trespydene.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene til røren og pisk deretter inn sammenpisket egg og melken. Røren skal være tykk og seig og du kan gjerne bruke en miksmaster. Hell røren over i et høyt glass.

Varm oljen opp til 190 ° C en gryte og mens den varmes opp kutter du opp frosne pommes frites i centimeterlange biter og legger de utover på en tallerken.

Dypp pølsene i røren og tvinn de rundt før du drar de sakte opp av glasset. Legg de deretter over på tallerkenen med pommes frites og legg de direkte nedi den varme oljen. Stek de gyllenbrune og la de renne av seg på kjøkkenpapir.