Korean Street Toast

grønnsaksandwich med egg, ost og skinke

I Korea er dette en populær frokost som selges fra boder på gaten der folk kan få seg en matbit før jobb og skole. Den inneholder ingen spesielle koreanske ingredienser men kålen er med for som du sikkert vet så elsker koreanerne sin kål og sine friske grønnsaker. Jeg gjør om dette til en lett middag ved å servere fries til og har jeg litt kimchi på lur er det mer enn velkomment.

Ingredienser

gir to doble toast:

30 gr finsnittet sommerkål eller hodekål

30 gr gulrot, juliennet

30 gr løk i tynne skiver

en finsnittet vårløk

to egg

havsalt og sort pepper etter smak

sukker

to skiver røkt skinke

to skiver hvitost eller Norvegia

tomatketchup og majones til garnering

fire skiver toastloff

Fremgangsmåte

Kutt opp alle grønnsakene og ha de over i en romslig bolle. Knekk i eggene, krydre med havsalt og pepper og vend det hele godt sammen (jeg bruker to spisepinner).

Sett en panne på medium varme og hell i eggemassen, form den til en avlang firkant og etterhvert som egget stivner deler du omeletten i to og snur de så de stekes på begge tider.

Ta omelettene ut av pannen og legg de på en tallerken. Stek to skiver skinke i pannen og legg også disse til side. Finn frem sukker, ost, ketchup og majones.

Smør begge sidene av toasten med smør og stek de pent gylne på hver side.

Nå er du klar til å sette de sammen. Legg to toast på ei fjøl og sprinke litt sukker på hver skive, legg på omeletten, dryss på litt mer sukker, topp med skinke, ost og lag striper av ketchup og majones på toppen før du topper med en avdre skiven. Del i to og server.