© 2010–2022 Millas Mat

Klassisk spansk tomatsalsa

en universell dipsaus

Dette er en frisk og aromatisk tomatsalsa. Salsa betyr kort og godt saus på spansk og serveres som dip men brukes også som en ingrediens i ulike retter. Dette er så forfriskende og godt og når du får dreisen på dette er det ikke lengre så fristende å kjøpe ferdig salsa på glass. Vil du ha en saus med finere konsistens så kjør den sammen i en foodprosessor men bruk pulserknappen så du ikke ender opp med noe som ser ut som ketchup.

Ingredienser

fire til fem modne store plommetomater

en liten rødløk

to fedd hvitløk

en halv rød paprika

en til to røde chili m/frø

saft av en eller to lime

en til to teskjeer sukker

havsalt og sort pepper etter smak

en god håndfull frisk hakket koriander

Fjern skallet på tomatene ved å skjære et kryss i dem, legg de i kokende vann i ca. tjue sekunder, deretter over i isvann like lenge og fjern skallet. Del de i to og fjern frøhuset. legg av to tomater, hakk resten grovt opp og la de i en blender.

Tilsett grovhakket løk, hvitløk, chili og paprika og pulser dette noen få ganger. Det bør være litt tekstur igjen i salsaen så ikke la maskinen gå for lenge. Ha salsaen over i en bolle, grovhakk de siste tomatene for hånd og vend de inn i sausen. Smak til med limesaft, salt, pepper, sukker og frisk hakket koriander.

Sausen bør trekke i kjøleskap i noen timer før servering. Hell av noe av vannet som har samlet seg rundt kanten før du anretter den i en liten bolle.