Jian Bing med hvetetortilla

en rask variant av en kinesisk snack

I denne oppskriften fra J. Kenji López-Alt bytter vi ut den tradisjonelle pannekaken med en ferdig hvetetortilla som jeg vil tro de fleste kjenner til. En bing er tradisjonell gatemat fra Beijing og kommer i varianter både med og uten kjøtt. Masse smak med få ingredienser er nøkkelordet her.

Ingredienser

gir en ferdig jian bing:

en liten håndfull frisk finhakket koriander

en vårløk, hvit del og grønn del finhakket hver for seg

en til to grønne chili eller jalapeño

et stort egg

havsalt etter smak

en hvetetortillander

kinesisk chiliolje og kinesisk hoisin til pensling

en teskje nøytral olje til steking

Fremgangsmåte

Finhakk koriander, vårløk og chili og finn frem det andre du trenger. Sett en teflonpanne med medium varme, tilsett oljen og fres den hvite delen av vårløken og chilien i noen få minutter. Knekk egget i en liten bolle og pisker det sammen med halvparten av koriander, den grønne delen av vårløken og havsalt. Hell eggemassen i pannen mens du rister litt på den og samtidig rører i egget mens det stivner. Før det stivner helt legger du på en hvetetortilla og presser den godt ned slik at egget fester seg på den.

Bruk håndflaten og snu tortillaen forsiktig i pannen slik at siden med omeletten vender opp. Pensle omeletten med chiliolje og hoisin og dryss på resten av den friske korianderen. Fold den sammen når tortillaen har fått litt farge på undersiden og server.