© 2010–2019 Millas Mat

Pigs in blanket

en godbit fra 1. Verdenskrig

For mange år siden fikk mannen min boken Nigella Bites og denne oppskriften var den første han gav seg i kast med. Det ble så godt at vi har laget disse mange ganger siden. Du kan bruke akkurat de pølsene du liker best men ikke skjær dem for tynne, da kan de bli litt tørre. Og brødet blir så nydelig – nesten som scones med smak av Cheddar og krydderurter. Disse kan du servere sammen med en god blandet salat, noen ulike dips eller bare bruke ketchup og sennep.

Pigs in blanket

Ingredienser

deigen:

375–400 gr hvetemel + litt til utbaking

to teskjeer bakepulver

en teskje finknust havsalt

en spiseskje provencekrydder eller andre urter etter smak

25 gr revet Cheddar eller Parmesan

2 1/2 dl helmelk

et stort egg

tre spiseskjeer solsikkeolje eller annen nøytral olje

300 gr oppskjærte grillpølser, cocktailpølser eller sosisser

sammenisket egg til pensling

Miks sammen alle de tørre ingrediensene og osten. Pisk sammen egget sammen med melken og oljen og elt deigen rask sammen. Tilsett litt mer mel hvis deigen blir for klissete å jobbe med. Denne deigen er nesten som en sconesdeig så den vil ikke heve seg men du bør ha den hvile et kvarters tid.

Kjevle ut en halvcentimeter tykt rektangel og bruk en pizzaskjærer eller konditorrulle og skjær ut firkanter eller trekanter ettersom du selv ønsker og snurr deigen rundt pølsene. Legg de på bakeplate med papir under.

Sett ovnen på 220 °C og bak snabbene i 15-20 minutter. Server snabbene med grønn salat og chilisaus eller din favorittdipp. Du kan også lage minimini-varianter av disse og servere til drinker men husk da å tilpasse steketiden.