© 2010–2021 Millas Mat

Honningristede peanøtter med havsalt

søtt og salt

For å lage dette er det tre ting du skal huske på. Du kan ikke bruke ferdig saltede peanøtter, du kan ikke bruke lynghonning og du kan ikke bruk hvitt sukker. Dette er heller ikke en jobb for små barn siden de lett kan brenne seg stygt. Jeg husker at man for noen år tilbake kunne kjøpe nøtter som dette på små bokser men jeg har ikke sett de på lenge. Dessuten er disse minst slike gode, kanskje enda bedre siden de man kunne kjøpe neppe hadde skikkelig godt havsalt i seg. Dette er ypperlig til alle slags kalde drikker og forsøk de gjerne som topping på iskrem - nam!

Ingredienser

et halvt kilo ristede usaltede peanøtter uten skall

118 ml akasiehonning

118 ml lys brunt demerarasukker

halvannen til to teskjeer flaksalt (jeg bruker maldon)

Sett ovnen på 150 °C og kle en bakeplate med bakepapir. Finn frem en stor metallbolle og bland sammen sukker og havsalt med fingertuppene slik at saltet knuses godt. Ha peanøttene klare ved komfyren og sett en dyp stekepanne på varmen. Ha honningen i pannen og kok opp. La den koke i omlag to minutter før du har i peanøttene og tar pannen av varmen. Rør godt så alle nøttene dekkes og ha de deretter over i sukker- og saltblandingen.

Bruk en stor skje og rør alt godt sammen, spre deretter nøttene på bakeplaten ved hjelp av to gafler og sett de i ovnen. Rist de i omlag 25 minutter og rør på dem hvert femte eller tiende minutt. De skal være gylne og blanke. La nøttene avkjøle seg på papiret før de knekkes opp og has på et tett glass eller en boks. De er holdbare i omlag to uker.