© 2010–2021 Millas Mat

Halloween Caramel Popcorn

amerikansk Halloween-snacks

Det er ingenting galt med vanlig popcorn men når det er Halloween snur jeg nesa mot vest og plukket opp noen gode tips til snacks som man må lage selv. Det er både gøy og enkelt. I denne oppskriften trenger du ingen avanserte ingredienser men du trenger litt tid for at ting skal avkjøle og stivne. Og du kan bruke akkurat den sjokoladen du selv liker og har tilgang på.

Ingredienser

popcorn:

50 gr smør

fem spiseskjeer popcornkjerner

----

smørkaramell:

113 gr smør

220 gr lys brunt sukker

55 gr lys sirup eller maissirup

en halv teskje ekte vaniljeekstrakt

to klyper havsalt

en kvart teskje natron

----

100 melkesjokoladechips, smeltet (kan sløyfes)

Snickers, Twix, Lion, Smarties, Non Stop etc.

Lag popcorn på vanlig måte men ikke salt det og spre det utover en stekeplate kledd med bakepapir. La popcornet avkjøle seg mens du lager karamellen.

Ha smør, lys brunt sukker og sirup i en teeflonkjele og kok opp under jevnlig omrøring. Når det koker skrur du ned varmen og lar karamellen småkoke i fire minutter uten å røre i den. Ta den av varmen og rør inn vanilje, havsalt og natron.

Du må ikke sløyfe natron, den forhindrer at karamellen blir til beinhard knekk, men holder seg myk og spisevennlig.

Ha det avkjølte popcornet over i en stor bolle og hell over karamellen. Bruk en slikkepott og vend på popcornet slik at alt dekkes av karamellen - spre deretter popcornet utover stekeplaten igjen.

Tørk popcornet ved 120 °C i ovnen i ca. 30 minutter. La det deretter avkjøle seg helt. Ikke rør det siden karamellen er svært varm på dette tidpunktet. Når karamellen er kald kneller du opp popcornet i mindre biter.

Smelt sjokoladen og bruk deretter en spiseskje til å lage striper over popcornet. Når den har stivnet mikser du inn biter av din favorittsjokolade og serverer popcornet i en stor bolle til en akkurat passe skummel film. HAPPY HALLOWEEN!!