© 2010–2022 Millas Mat

Fransk pizza

med masse friske grønnsaker, urter og bacon

Jeg lot meg inspirere av en klassisk ratatouille når jeg ville prøve meg på fransk pizza. De skiller seg ut ved at man bruker så godt som bare friske grønnsaker og ikke bruker pizzasaus eller revet ost. Mange mner nok at dette derfor ikke er pizza men husk at den opprinnelige pizzaen var fattigmannsmat der man ofte kun brukte grønnsaker fordi kjøtt og ost var kostbare ingredienser.

Ingredienser

gir tre porsjonspizzaer:

bunn:

ni dl hvetemel

to teskjeer havsalt

3/4 pose tørrgjær

snaue fire dl varmt vann

to spiseskjeer vanlig olivenolje

——

en stor rødløk

en rød paprika

en fennikel

en potet

sorte oliven etter smak

fire middels store sopp

bladene av to kvister frisk rosmarin

en stor tomat

75 gr flisrøkt bacon

havsalt og sort pepper etter smak

tørket oregano

vanlig olivenolje til smøring og steking

Til bunnene blander du sammen hvetemel, havsalt og tørrgjær og tilsetter varmt vann og olivenolje. Elt alt godt sammen til en smidig deig og la den heve i en times tid.

Mens deigen hever skjærer du opp grønnsakene og steker de myke i olivenolje. Skjær tomaten i tynne skriver og drypp de med litt olivenolje. Krydre de deretter med havsalt, pepper og oregano og la de marinere seg en stund. Kutt poteten i tynne skriver og stek de lett gylne i pannen sammen med de andre grønnsakene og rens rosmarinen.

Del deigen inn i tre og kjevle ut leiver. Smør de med litt olivenolje og fordel fyllet. På den ene legger du på potet, fennikel og løk og deretter rosmarin, på den andre har du tomatskiver, løk, bacon og sorte oliven og på den siste har du sopp, paprika og løk. Kvern over pepper og havsalt og stek de i omlag 20-25 minutter ved 220 °C.