© 2010–2022 Millas Mat

Dorayaki

japanske fylte lapper

Disse små godbitene i den formen vi kjenner dem i dag oppstod for omlag 100 år siden. Men dets forgjenger er nok adskillig eldre. Det tradisjonelle fyllet er azukibeanpaste som nesten er som et syltetøy laget på azukibønner. I dagens Japan kan man i tillegg også kjøpe dorayaki med fyll basert på nøtter og matcha (grønn te), Nutella eller vaniljekrem. Dette en en populær snack i alle lag av folket og selges ofte på festivaler eller i egne små boder på gaten.

Ingredienser

fire egg

140 gr sukker

to spiseskjeer mild honning

160 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en spiseskje kaldt vann

litt nøytral olje til steking

azukibeanpaste eller ditt favorittsyltetøy

Pisk sammen egg, honning og sukker i en somslig bolle og sikt nedi hvetemel blandet med bakepulver. Pisk det hele sammen til en glatt røre.

Dekk bollen med plastfilm og sett den kaldt i omlag tjue minutter. Tilsett vannet og pisk røren godt opp. Den skal være forholdsvis tykk.

Varm opp en teflonpanne til noe under middels varme. Tilsett en teskje olje og tørk raskt over pannen med kjøkkenpapir slik at den over flødigeoljen fjernes. Tilsett tre spiseskjeer røre pr. lapp og la de stivne og få små bobler på overflaten før de snus.

Legg de på en tallerken for avkjøles før de fylles med azukibeans eller syltetøy. Monter de to og to sammen som en sandwich med fyllet i midten.