Deviled Eggs

en superklassisk cockailsnack

Denne måten å servere egg på er meget gammel for allerede i antikken ble de servert til ulike anledninger. Navnet derimot varierer veldig. I Frankrike går de under navnet mimosa, men de er også kjent som russiske egg, keiseregg og som i denne oppskriften- djevelegg. Sistnevnte navn stammer fra USA og man regner med at grunnen er at de bruker tabasco i sin oppskrift. Tror neppe det har noe med at Belzebub sjøl har kreert dene retten.

Ingredienser

fire hardkokte egg

en spiseskje mykt meierismør

en spiseskje Dijonsennep

to spiseskjeer finhakket rødløk

en spiseskje finhakket vårløk

havsalt og sort pepper etter smak

litt tabascosaus etter smak

Fremgangsmåte

Kok eggene i ti minutter, det er viktig at de er gjennomkokte. Legg de i iskaldt vann lenge nok til at du får skrelt dem uten å brenne deg men ikke la de ligge i vannet for lenge, da får plommen en grønn ring rundt seg. Skjær eggene på langs og bruk en liten teskje til å vippe ut plommen. Ha plommene i en bolle og legg de kokte eggehvitteskålene på en tallerken.

Finhakk rødløk og den grønne delen av vårløken, her må du være litt nøye og virkelig finhakke det skikkelig. Rør dette sammen med mykt smør, sennep og de kokte eggeplommene. Smak til med havsalt og pepper.

Drypp noen dråper tabasco nedi bunnen av de kokte eggehvittene og legg på fyllet med en teskje. Litt finhakket gressløk på toppen blir ekstra flott og du kan også gi de et dryss med røkt paprika. Eggene skal serveres kalde.