© 2010–2021 Millas Mat

Dirty Home Fries

inspirert av Døgnvill Burger

Disse gode friesene er inspirert av de du kan spise på Døgnvill Burger, et etabl. du finner i flere av de større norske byene. Men de er også enkle og lage til selv hjemme på ditt eget kjøkken og de kan spises som de er, som en liten snack eller til en god hjemmelaget burger. Du kan ikke trå feil med denne oppskriften, så god er den.

Ingredienser

to gode porsjoner:

400 gr pommes frites eller pommes bistro, tilberedt etter anvisningen på posen og godt krydret med havsalt, pepper og grillkrydder etter steking

100 gr bacon, meget finhakket og sprøstekt

tre spiseskjeer finrevet parmesan

tre spiseskjeer meget finhakket flatpersille

----

saus:

fire spiseskjeer majones eller sitronmajones

Srirachasaus etter smak

Tilbered potetene etter anvisning på pakken, jeg pleier å spre de utover et brett med bakepapir under da det gir en sprøere overflate.

Mens potetene er i ovnen finhakket du baconet og steker det spøtt i en liten panne. Hell av overflødig fett og hold det varmt mens du river osten, finhakker persillen og rører sammen Sriracha og majones til en passe sterk saus.

Når potetene er klare krydrer du de etter smak og fordeler de i to passende skåler som tåler varme. Sprinkle over bacon og ost og sett de tilbake i ovnen i noen få minutter. Fordel sausen over og dryss over persille før servering.