De Originale Rice Krispie Treats™

speidersnacks

Dette er Mildred Days originale oppskrift fra 1941 som hun kreerte hjemme på sitt eget kjøkken når hun trengte noe nytt til en gruppe jentespeidere som skulle ha et kakelotteri. Det som er morsomt med denne historien er at The Kellog Company var usedvanlig kjappe med å selv teste oppskriften og trykke den bakpå pakkene. Opp igjennom årene har det kommet mange varianter, i Edinburgh fikk jeg dem servert med et tynt lag sjokoladeglasur og det var faktisk på cafeen der J.K. Rowling skrev den første boken om Harry Potter. Den heter The Elephant House og ligger på George IV Bridge. Et besøk der anbefales på det varmeste.

Ingredienser

40 gr smør eller Melange

280 gr marshmallows

en klype salt

150 gr Kellogs Rice Krispies

litt formfett

Fremgangsmåte

Finn frem den største og dypeste pannen du har og smelt smøret ved svak varme så det ikke brunes. Ha deretter i marsmallows så de smelter og tilsett saltet. Når alt er smeltet ned har du i Rice Krispies og rører alt sammen til en masse. Dette er seigt og tungt så du trenger litt kraft i armen.

Finn frem en form og spray den lett med formfett. Tipp i all massen fra pannen og bruk en slikkepott til å fordele og presse den flatt ned i formen. Dekk med plastfolie og sett den kaldt i noen timer så den setter seg. Deretter kan den deles opp i små serveringsbiter.