© 2010–2019 Millas Mat

Cornfritters med spicy reker og chipotlemayo

Hva med en smak av amerikansk sommer? Fersk mais og ferske skalldyr smaker utrolig godt sammen men er kanskje ikke en kombinasjon som er så utbredt her til lands. Nå om sommeren er det fullt mulig å få tak i fersk mais så disse anbefaler jeg deg på det varmeste.

Cornfritters med spicy reker og chipotlemayo

Ingredienser

chiptolemayo:

tre spiseskjeer majones

en teskje chipotlepepper (eller mer etter smak)

frisk lime etter smak

----

gir ca. seks fritters:

tre dl ferske maiskorn

en stor eggehvitte

0.6 dl isvann

0.6 dl hvetemel, en kvart teskje bakepulver, en klype havsalt (blandet)

0,6 dl maisenna

en halv teskje havsalt

nøytral olje til steking

----

ferske reker, stekt i smør og knust hvitløk med litt chilipulver

frisk salat

frisk lime

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og sett den kaldt intil servering. Rens og stek rekene med smør og knust hvitløk og legg de til side for lett avkjøling mens du begynner med røren til frittersene.

Ha eggehvitten i en bolle sammen med isvann og havsalt og pisk det godt i omlag to minutter inntil det skummer. Tilsett melblandingen sammen med maisenna og havsalt og pisk det godt sammen til en glatt røre for du vender inn maiskornene.

Hell nok olje i pannen til den dekker hele bunnen med et tynt lag. Finn også frem et passende lokk og legg i ca. to spiseskjeer røre pr. fritter og legg over lokket. En ting som kan skje med disse er at et og annet maiskorn eksploderer og da vil det kunne sprute litt olje.

Snu frittersene når de er gylne og legg de over på kjøkkenpapir når de er ferdige. Anrett de med salat, lune reker og saus og server en frisk limebåt til for å klemme over.