© 2010–2022 Millas Mat

Corndogs

ingen amerikansk fair uten dissee

Coney Island er nok for de fleste kjent for sine fornøyelsesparker men det er faktisk bygget opp et helt lite samfunn der ute på denne halvøya som ligger i det sørlige Brooklyn helt ut mot Atlanterhavet, og planleggingen av dette begynte allerede i 1840-årene selv om myndighetenes opprinnelige intensjon var å bevare naturen i området. Området er også kjent for sine kilometerlange boardwalks og vakre strender. Corndogs er populær gatemat for alle som besøker området og serveres gjerne med ketchup, honningsennep og gjerne litt salat og/eller pommes frites hvis de spises på en café.

Ingredienser

røre til åtte pølser:

2 1/2 dl gult maismel (må ikke forveksles med maisenna)

2 1/2 dl hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer sukker

fire teskjeer bakepulver

et egg

tre til fire dl melk

en halv liter solsikkeolje eller peanøttolje til fritering

åtte grillpølser

trespyd

Pisk sammen alle ingrediensene til røren på en gang, jeg bruker gjerne blenderen eller foodprosessoren til denne jobben men en bolle og en ballongvisp fungerer like bra. Bare pisk inntil du har en glatt fyldig røre, hell den over i et litermål eller en mugge og la den svelle i omlag 20 minutter. Står den lengre blir den veldig tykk og må da piskes opp med litt vann.

Tre pølsene på spydene, rull de i litt hvetemel (dette får røren til å klistre seg bedre på pølsene) og ha de klare på en tallerken. Knip av spydene noe hvis de blir for lange til å få plass i woken eller gryten. Finn frem en rist og legg på noen lag med kjøkkenpapir.

Varm oljen til omlag 175 °C, dypp pølsene i røren og pass på at de dekkes godt og friter to eller tre stykker om gangen. Steketiden pleier å være mellom tre og fire minutter inntil de er pent gylne. La de renne av seg på kjøkkenpapir og server.