Chorizopoteter

bakt, fylt med spansk pølse og gratinert

Etter å ha sett et bilde på instagram av den spanske fotografen Raquel Carmona fikk jeg lyst til å lage bakte poteter fylt med chorizo. I prinsippet kan du fylle poteter med det du selv liker men en virkelig god og sterk chorizo er supert. Om vinteren er bakt potet ypperlig kosemat og det meste av jobben gjør ovnen din. Den relativt nye norske osten Østavind har også blitt en favoritt til gratinering hos oss.

Ingredienser

tre store bakepoteter

vanlig olivenolje og havsalt til potetene

----

75 gr rå chorizo, speket kan også brukes

en god spiseskje frisk salvie eller basilikum, finhakket

maiskorn (kan sløyfes)

to finsnittede vårløk

havsalt og sort pepper etter smak

100 gr revet ost feks. Østavind eller Jarlsberg

----

lettrømme og tørket gressløk til servering

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 210 °C og prikk potetene godt med en gaffel. Pensle de lett med olivenolje, dryss på havsalt og bak de inntil de er helt møre. Beregn en times tid og sjekk med en kniv.

La potetene hvile en halvtimes tid etter steking, del de deretter i to på tvers slik at hver potet blir til to "skåler" og grav ut innmaten med en spiseskje. Vær lett på hånden slik at skallet ikke går i stykker. Ha potetkjøttet over i en bolle og hakk det godt opp med en gaffel.

Smelt smøret i en panne og tilsett chorizo i små terninger. La eventuelt maisen steke med de siste minuttene og ha i vårløk og urter. Når chorizoen er stekt har du alt innholdet fra pannen over i bollen med de moste potetene og gir alt en lett miks.

Fyll potetskålene og dryss på revet ost. Sett potetene tilbake i ovnen ved 200 °C i omlag 15-20 minutter eller til osten er smeltet og har gylne flekker.