Butter Beer

Harry Potters favoritt fra Three Broomsticks Inn

Butter Beer er nevnt mange ganger både i bøkene og i filmene som Harry Potter. Det finnes ingen off. oppskrift men mange kitchenwiz rundt om i verden har komponert sine egen oppskrifter og her er min. Sirupen kan du lage god tid i forveien, det er bare en fordel siden den trenger og avkjøles før bruk og resten av forberedelsene er gjort på minutter. Når det gjelser smaken så synes jeg den smaker mer av karamell og vanilje enn av selve smøret men den spiller absolutt en viktig rolle. Hvis du virkelig vil gå hele veien så server mine sprø Ginger snaps til ditt hjemmelagede øl.

Ingredienser

125 gr lys brunt sukker

to spisesjeer vann

fem spiseskjeer mykt smør

en spiseskje friskpresset sitronsaft

en halv teskje havsalt

en spiseskje ekte vaniljeekstrakt

en halv dl kremfløte

----

ølglass som rommer omlag 4 1/2 dl

mineralvann (blå Farris eller Sodastream)

et shot bourbon pr. glass (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Bland sammen smør, sitronsaft, havsalt og vanilje i en liten bolle. Varm opp brunt sukker og vann til det når 115 °C, bruk et sukkertermomter til dette så har du full kontroll. Ta den av varmen og tilsett smørblandingen. Når du har en jevn og fin masse slår du i fløten, blander godt og har sirupen avkjøle seg.

Ha to til tre spiseskjeer sirup i hvert glass, fyll på med mineralvann og rør lett rundt. tilsett et shot bourbon i glassene til de som vil ha det og server. Sirupen oppebevares på et tett glass med lokk i kjøleskapet.