© 2010–2021 Millas Mat

Brittany galettes

tradisjonell fransk fylt speltpannekake

Disse deilige franske pannekakene selges fra små vogner på gaten i Bretagne men de er svært enkle å lage hjemme. I mange år var dette sett på som en basismatvare i distriktet. De kan fylles på mange slags måter men den mest kjente varianten er med skinke, ost, speilegg og et dryss med gressløk eller frisk persille. Franske barn har en forkjærlighet for sine galettes fylt med bananskiver og Nutella eller jordbærsyltetøy og med det blir dette også en dessert.

Ingredienser

250 gr bokhvetemel eller fin spalt

et egg

en halv liter vann

en teskje vanlig olivenolje

en teskje havsalt

smør til steking

----

revet ost, kokt eller røkt skinke og egg

frisk finhakket bladpersille og delte cherrytomater

Bland sammen mel og salt i en bolle, lag en grop og tilsett oljen og egget. Bruk en tresleiv og rør inn vannet med rolige bevegelser og la røren svelle i minst en time eller over natten under plastfolie.

Bruk en teflonpanne og stek pannekakene på middels varme med litt smør mellom hver. Legg de i stabler for å holde de varme.

For å lage det tradisjonelle fyllet legges en avkjølt pannekake tilbake i pannen på lav varme. Knekk i et egg og forsøk å spre eggehviten utover uten i ødelegge plommen. Dryss ost rundt plommen og legg på skinke. La osten smelte og egget stivne under lokk og krydre lett med havsalt og pepper. Garner med bladpersille og delte tomater før servering.