© 2010–2022 Millas Mat

Zucchinipannekaker

en sprø gresk godbit

Zucchini er en grønnsak som smaker best stekt eller grillet og disse pannekakene kan du spise som de er eller servere de sammen med en god tomatsalat eller en suppe - som en god lunsj eller en lettere vegetarisk middag. Min oppskrift kommer fra Hellas og er ganske enkel med kun havsalt og pepper som smakstilsetning så smaken av zucchinien bevares.

Ingredienser

gir åtte små pannekaker:

to medium store zucchini, grovt revet

en teskje havsalt til squashen

120 gr hvetemel

en teskje bakepulver

to egg, lett sammenpisket

havsalt og sort pepper etter smak

vanlig olivenolje til steking

----

smuldret feta eller rømme rørt sammen med frisk finsnittet gressløk til garnering

Vask og riv opp zucchini på et råkostjern og miks inn en teskje havsalt, la det stå i omlag ti min og ha det hele over i et dørslag, klem deretter ut så mye vann av zucchinien som du klarer eller bruk et rent kjøkkenhåndkle til å vri opp den revne zucchinien. Saltet gjør at grønnsakene lettere slipper vannet så dette er et viktig steg for at de ferdige pannekakene skal få god smak og bli sprø i pannen.

Pisk eggene i en romslig bolle og tilsett den preparert zucchinien. Tilsett egg, hvetemel, bakepulver, havsalt og pepper og rør det hele godt sammen til en tykk røre. Stek tynne små pannekaker i olivenolje på medium varme og hold de lune på brett i ovnen på vel 170 °C. Ikke legg de oppå hverandre så de mister den sprø skorpen.