© 2010–2022 Millas Mat

Baked Ziti al forno

en italiensk-amerikansk homerun

Denne retten er nesten som en lasagne. Al forno betyr fra ovnen på italiensk og her får du alt. Deilig pasta, aromatisk tomatsaus, klassiske oster og hjemmelagede kjøttboller. Server denne retten med en grønn salat og du har middagen klar på bordet. Mange italiensk-amerikanske familier har en fast dag for baked ziti - for mange er det søndag eller til de katolske høytidene. Noen serverer dette også til jul.

Ingredienser

300 gr ziti eller rigatoni (tykk rørpasta)

en halv porsjon Sunday-gravy med små kjøttboller

en dl ferskrevet pecorino eller parmesan

en dl ricotta (italiensk kremost)

125 gr bøffelmozarella i små terninger

Sett over en stor kjele men vann og kok pastaen , husk at det skal være litt bit igjen i den. Mens pastaen koker fjerner du alt kjøttet inkl. bollene fra sausen. Sil av pastaen og bland den inn med omlag åtte dl av sausen og halvparten av de revne ostene. Vend deretter kjøttbollene forsiktig inn så de ikke sprekker opp men beholdes hele.

Sett ovnen på 175 °C og smør en ildfast form. Fordel ca. halvparten av pastaen i bunnen på formen. Dryss på mozarella, ricotta og litt mer av den revne osten. Dekk med resten av pastablandingen og avslutt med resten av den revne osten.

Dekk formen med folie, og stek den i ovnen i ca. 45 minutter, fjern folien og stek videre i ca. 20-25 minutter. Retten er klar når det bobler godt rundt kanten på formen. Legg på folien igjen og la retten hvile i ca. 15 minutter før servering mens du lager salaten. Da får sausen satt seg litt og det er lettere å skjære den opp.