© 2010–2022 Millas Mat

Yuzuchicken

japansk sticky sitruskylling

Yuzu er en japansk sitrusfrukt med kinesisk opphav men har blitt modifisert for dyrking i Japan. Den har en sterk sitrussmak og gjør maten frisk og smakfull. Den kan også brukes til å lage forskjellige pickles, noe som er svært populært i det japanske kjøkken. Tilbehøret til denne kyllingen velger du selv, men jeg synes dampet sushiris er nydelig sammen med en grønn grønnsak som bønner eller broccoli og gjerne noen glaserte gulrøtter.

Ingredienser

middag for to:

500 gr kylling (bryst- eller lårkjøtt)

havsalt og hvitt pepper (muntok) etter smak

to fedd revet hvitløk

fire spiseskjeer soyasaus

to spiseskjeer Yuzu Seasoning Sauce

to spiseskjeer lys brunt sukker

en teskje sesamolje

to finsnittede vårløk

sorte og hvite ristede sesamfrø til garnering

----

dampet ris, grønne bønner, gari (syltet ingefær)

Kutt kyllingen i mellomstore terninger og krydre de godt med havsalt og hvitt pepper. La den hvile seg litt mens du pisker sammen revet hvitløk, soyasaus, yuzusaus, brunt sukker, sesamolje og vårløk (spar av litt vårløk til å garnere). Hell marinaden over kyllingen, miks lett sammen og la kyllingen marinere seg under plastfolie i en halvtimes tid. Ikke mer, det er viktig og huske på at syren i sitrusmarinaden etterhvert vil løse opp kyllingkjøttet om det hele blir liggende for lenge.

Mens kjøttet marineres forbereder du risen og grønnsakene.

Sett en panne på middels varme og tilsett en spiseskje sesamolje. Sil av marinaden i en liten bolle og tilsett kyllingen i pannen. Stek kyllingen gyllen og nesten helt gjennomstekt før du heller marinaden tilbake i pannen over kyllingen, koker opp og har det boble i noen få minutter. Garner med resten av vårløken samt sesamfrø.