© 2010–2022 Millas Mat

Koreansk vårpannekake

Yachaejeon 야채전

I denne rettens oprinnelsesland Korea spises disse om våren og sommeren når de friske grønnsakene er på sitt beste og ferskeste. Siden dette er en typisk vårlig rett nytes de gjerne med vinterkimchi som har fått fermentere en god stund og dermed er ganske syrlig i smaken.

Ingredienser

gir en stor 30 cm. pannekake:

fem dl juliennede grønnsaker: løk, purre, vårløk, squash, søtpotet

en grønn jalapeño i tynne skiver

en aromasopp eller shitake i tynne skiver

95 gr hvetemel

en halv teskje havsalt

omalag to dl kaldt vann

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

----

dipsaus:

en spiseskje lys soyasaus

to teskjeer riseddik

en god klype chiliflak

ristede sesamfrø

Kutt opp alle grønnsakene, har du en mandolin med julienneskiver kan du bruke dette. Kutt opp jalapenoen i tynne skiver og skjær soppen i skiver. Legg soppen til side.

Rør sammen dipsausen.

Tilsett hvetemel, havsalt og vann oppi bollen sammen med grønnsakene og arbeid det hele sammen til en røre. Varm to spiseskjeer olje i pannen på høy varme og spre røren utover. Fordel den skivede soppen over og bruk stekespaden til å presse røren godt nedi pannen. Etterhvert som grønnsakene mykner former du pannekaken langs kanten for å presse grønnsakene på plass. Rist på pannen jevnlig for å holde den løs fra pannen. La den steke i mellom fem og syv minutter før du snur den første gang. Når den er snudd tilsetter du en ny spiseskje olje i pannen og løfter pannekaken litt opp så oljen renner ned på undersiden. Stek pannekaken gyllen i omlag fem minutter og server den rykende varm rett fra pannen sammen med dipsausen.

Har du ikke en stor nok panne lager du heller to mindre pannekaker.