© 2010–2021 Millas Mat

Wok No. 8 fra Fung Wah

åtte grønnsaker

I denne retten bruker vi åtte forskjellige grønnsaker derav navnet og det er en superfrisk rett hvor noen grønnsaker skal stekes, noen skal kokes og noen skal brukes rå. Oppskriften er adaptert fra Fung Wah i Halifax som har en aldri så liten kultstatus i sin hjemby og området rundt på grunn av sin svært velsmakende mat og hyggelige service med bra priser. Det er mye snakk om hvordan man skal få mer grønnsaker i kosten i diverse medier og mitt svar er (nesten) alltid wok for da kan bruke nesten bare grønnsaker og så lenge du har god wokteknikk så blir det heller ikke en grøtete masse som bare ser uappetittelig ut. Det er viktig at du vender på grønnsakene og ikke rører når du har tilsatt nudler, kjøtt og sauser.

Ingredienser

wok for to til tre:

to dl peanøtt eller solsikkeolje til steking

125 gr friske sukkererter

125 gr friske asparges

en rød paprika i tynne strimler

en gulrot i juliennestrimler

en rødløk i tynne skiver

to fedd finhakket hvitløk

to ferske finhakkede røde chili

to finsnittede vårløk

400 gr indrefilet av svin

fire spiseskjeer hvetemel

250 gr kinesiske eggnudler

—-

saus:

tre spiseskjeer lys soyasaus

tre spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer Sriracha chilisaus

en teskje lys brunt sukker

noen dråper sesamolje

frisk finhakket koriander

Kok aspargestoppene i omlag tre til fem minutter i lettsaltet vann og sett de til side (spar på kokevannet til nudlene). Skyll sukkerertene og del de inn i fire deler. Skjær gulroten i tynne strimler med et juliennejern og skjær opp løken i tynne skiver. Finhakk paprikaen og korianderen. Finsnitt chili og vårløk. Fjern frøene fra chilien hvis du ønsker en mildere smak.

Kok nudlene etter ansvisning på pakken og mens de venter på å komme i woken mikser du inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.

Kutt svinefileten i tynne strimler og vend det godt i hvetemel så det dekkes. Hell olje i woken og varm den godt opp. Stek kjøttet porsjonsvis og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Hell ut oljen og tørk raskt av woken med kjøkkenpapir. Sett den tilbake på varmen og varm opp ca. to spiseskjeer peanøtt- eller solsikkeolje i en pannen og dropp i rødløken. Fres den raskt og tilsett hvitløk, chili og paprika når løken begynner å mykne litt. Tilsett vårløk, asparges og sukkerertene og rør hele tiden så det ikke brenner seg. Ha i kjøttet sammen med nudlene og hell over soya, sukker, sesamolje og østerssaus. Miks alt godt sammen og vend inn gulrotstrimler og hakket koriander til slutt. Smak til med mer soya rett før servering.