© 2010–2022 Millas Mat

Williams egen langpannepizza

finner du en film vi kan se?

Når jeg hører langpannepizza så tenker jeg på de fæle svære deighaugene av noen pizzaer som ble laget på 80- og 90-tallet. En tykk leiv av en deig ble smurt med tomatpure eller ketchup, deretter kjøttdeig som var mer kokt enn stekt i panna og ost… enorme mengder av Norvegiaost og kanskje litt oregano på toppen, men pizzakrydder var naturligvis det tryggeste. Pizzaen ble stekt og all osten fungerte som et isolerende lokk så fyllet ble kokt og deigen ble naturligvis rå inni. De som var ekstra dristige brukte gjerne hermetisk ananas og maiskorn i tillegg. Denne pizzaen er også en langpannepizza, men deigen er akkurat passe stor til at man får en tynn bunn som dekker hele langpannen. Her bruker vi en god pizzasaus med masse smak som overhodet ikke er det samme som ketchup, og vi legger på osten og fyllet annerledes så det vi får er en stekt pizza, ikke en kokt guffe.

Ingredienser

en porsjon basic pizzabunn

en porsjon pizzasaus

fire skiver god spekeskinke

ti skiver pepperonipølse

150 gr stekt kyllingkjøttdeig eller en lettstekt kyllingfilet i skiver eler bruk små kjøttboller

en kule fersk mozarella i skiver

en god håndfull revet ost (cheddar, parmesan, jarlsberg)

to tomater i skiver eller bruk delte cherrytomater

en spiseskje tørket oregano

en halv spiseskje tørket basilikum

en halv teskje timian

noen tak nykvernet pepper

friske basilikumblader eller fersk oregano

noen dråper balsamicoeddik eller balsamicoglaze

Begynn med å lage deigen, bland sammen mel, salt og tørrgjær og arbeid inn væsken til en smidig deig. Bruker du kjøkkenmaskin med eltekrok kan du la den jobbe i omlag 5–7 minutter. Elter du for hånd tar det et kvarters tid. La den heve seg på et lunt sted i en time.

Kjevle ut deigen til en leiv og legg den på en langpanne som er lett penslet med olje og kjevle deigen utover i kantene så den mer eller mindre dekker hele pannen.

Sett ovnen på 200 °C og smør leiven med et tynt lag pizzasaus. Det skal ikke være så mye at det renner rundt på leiven så smør på litt og litt. Dryss deretter på den revne osten. Fordel, skinke, kylling og pepperoni jevnt utover leiven. Dryss på finhakket løk, tomater og urtekrydder og legg deretter på skiver av mozarella.

Stek pizzaen på nederste rille i ca. 30 minutter. For å gi mozzarellaen ekstra flott farge og finish så flytt den høyere opp i ovnen de siste minuttene. Du kan også sette på grillen men følg godt med og ikke gå fra ovnen. Legg på friske basilikumblader og drypp på litt balsamico rett før servering.