Wienerschnitzel fra Pratergarden

østerriksk sommermat

Ekte schnitzel skal lages med kalvekjøtt men det er ikke alltid så enkelt å få tak i med mindre man har en butikk med skikkelig ferskvaredisk eller en slakter, så du kan bruke svinekjøtt. Dette er en tysk/østerriksk oppskrift med lange tradisjoner i begge land. Server den gjerne med sitronbåter til å kryste over og grønn salat eller hjemmelaget potetsalat.

Ingredienser

fire kalvekoteletter uten ben

en dl hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

to egg

en dl brød- eller loffesmuler

smult eller solsikkeolje til fritering

Fremgangsmåte

Skjær vekk ben og fett fra kotelettene og legg de mellom to stykker plastfolie. Bruk et kjevle eller en klubbe og bank ut kjøttet til ca. halvannen cm. tykkelse. Pass på at det blir så jevnt som mulig. Legg melet på en dyp tallerken og vend inn litt havsalt og pepper, pisk sammen eggene på en annen tallerken og pisk inn inn salt og pepper der også og ha smulene på den siste tallerkenen.

Varm opp smultet/oljen i en jerngryte eller en wok og bruk gjerne et steketermometer så du har full kontroll på temperaturen som skal være ca. 175 °C. Vend kjøttet først i hvetemel, så i egg og deretter i smulene. Legg de forsiktig ned i oljen og friter schnitzlene i ca. tre til fire minutter på hver siden inntil de er pent gylne. La de renne godt av seg på kjøkkenpapir før servering.