© 2010–2022 Millas Mat

Wienerbrioche med karamell-løk

innbakte pølser

Franskmennene kaller disse for sausission brioche og det er rett og slett pølser pakket inn i en briochedeig som stekes som et bakverk i ovnen. Rachel Khoo skriver at hun oppdaget disse på reise i Lyon og at de der bruker en svinepølse som kalles carvelas og som kan være fylt med både pistasjnøtter og trøfler. Rachel selv bruker frankfurtere eller wienere når hun lager de hjemme i London og det samme gjør jeg siden disse spesielle franske pølsene er nærsagt umulige for oss å få tak i her hjemme. Smør gjerne innsiden av deigen med litt grov sennep for ekstra smak.

Ingredienser

briochedeig:

240 gr hvetemel

25 gr sukker

en halv pose tørrgjær

en klype finknust havsalt

70 ml melk

to egg og en eggeplomme

125 gr mykt romtemperert smør i små terninger

en eggeplomme pisket sammen med to spiseskjeer melk til pensling

——

seks til åtte wienerpølser

en løk i tynne skiver

Savoyarde med valnøttvinaigrette

Sett eltekroken på miksmasteren og ha hvetemel, havsalt, sukker og tørrgjær i blandebollen. Miks det godt og sett maskinen på litt lavere hastighet. Tilsett melk, egg og eggeplomme og fortsett å mikse deigen på lav hastighet i omlag to minutter. Øk deretter hastigheten og la maskinen jobbe i mellom seks til åtte minutter inntil deigen blir myk og elastisk. Tilsett smøret terninge for terning og la maskinen jobbe inntil alt smøret er godt mikset inn i deigen. Bruk en slikkepott til å skrape ned deigen fra kantene om nødvendig.

La deigen heve under plast i minst to timer.

Stek løken myk og blank i smør og olje og krydre med havsalt og sort pepper. Sett den til side og dryss litt hvetemel på bakebordet og tipp ut deigen. Kjevle ut en leiv og kutt den i åtte brede remser. legg på en pølse, legg løk oppå og rull sammen. Klem deigen godt så den fester seg og legg rullen over på en bakeplate med papir. Gjenta prosessen med resten av pølsene. Pensle rullene med sammenpisket egg og melk og la de etterheve i omlag tre kvarter. Stek de ved 180 ° i en halvtimes tid.

Server de lune sammen med salaten ved siden av.