Vinterpasta

grønnkål og solsikkepesto

Pesto må ikke lages med basilikum og pinjekjerner. Navnet pesto betyr bare knust på italiensk så du kan kalle ganske mange ulike blandinger for pesto. Jeg foretrekker å lage denne varianten i prosessoren siden rå grønnkål og solsikke er ganske hardt. Så for å få en fin nok masse er det best med litt motorisert hjelp. Grønnkål er uansett noe av det sunneste du kan spise og helt genialt på vinterstid da den er i høysesong. Ønsker du litt ekstra protein er det godt og mikse inn stekt kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

pasta for to:

200-250 gr grønnkål, renset

en dl ristede solsikkekjerner

to fedd hvitløk

en halv dl e.v. olivenolje

en dl ferskrevet parmesan

sort pepper etter smak

----

to spiseskjeer finhakket rødløk

frisk sitron etter smak

250 gr fullkornsspaghetti

Fremgangsmåte

Rist solsikkekjernene i en tørr panne og sett de til side.

Sett over en romslig kjele med vann til spaghetti og salt vannet godt. Vask og rens grønnkålen og fjern den grove midtstilken. Hakk kålen grovt opp og ha den over i prosessoren. Tilsett tørristede solsikkekjerner, hvitløksfedd, olivenolje, parmesan og avslutt med pepper. Kjør massen til en grov pesto og smak på den. Juster smaken med mer pepper om nødvendig og om det trengs - litt havsalt.

Finhakk rødløken og dropp spaghetti i kjelen når vannet fosskoker. Når den er klar tar du ut litt av kokevannet i en kopp og heller av resten. Miks inn pestoen og juster med litt kokevann for å lage en mer kremet saus. Fordel spaghettien på to tallerkener og topp med rødløk og frisk sitron. Server straks.