Viltgryte med Snøfrisk

alt blir godt med kremost

Denne oppskriften fikk jeg fra et gammelt klipp fra Aftenposten. Bruken av den geitemelks baserte kremosten Snøfrisk funker som fjell sammen med viltkjøtt og gir en god og lett syrlig smak. Server gjerne dette på klassisk vis med stekte poteter, dampet rosenkål og rørte tyttebær. Om du ønsker kan du farge sausen med litt sukkerkulør men ikke overdriv siden viltsauser generelt ikke skal være for mørke. Dette er nydelig på en litt grå og kjølig dag og gryten kan godt lages helt ferdig og fryses eller tas med på hytta for en rask oppvarming. Skav av elg eller rein finner du i frysedisken i de aller fleste butikker. Veldig fint å ha på lur i fryseren som du ikke er et jaktmenneske.

Ingredienser

middag for tre:

400 gr reinsdyrskav, elgskav eller finnbiff

to spiseskjeer smør og litt nøytral olje til steking

150 gr sjalottløk, tynt skivet

200 gr blandet skogsopp og champignoner

to dl vann

en boks (125 gr) Snøfrisk Naturell

to dl creme fraiche eller kremfløte

noen få knuste einebær

en håndfull hele frosne tyttebær eller rørte tyttebær

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Del soppen inn i fire båter og brun de først lett i tørr panne, tilsett deretter litt smør og brun de ferdige og legg de til side.

Skrell og skjær sjalottløken i skiver og brun den i en gryte sammen med kjøttet på god varme i smør til kjøttet får fin brunfarge. Det er bare en fordel at kjøttet ikke er helt gjennomtint når det skal stekes. Tilsett soppen tilbake i gryten, hell på vann og rør inn kremost. La gryten koke i ca. 20 minutter. Tilsett knuste einebær, tyttebær og crème fraiche (eller kremfløte) før du lar alt bli skikkelig gjennomvarmt men ikke la det stå å fosskoke. Smak til med havsalt og pepper før servering.