Viltburger med sopp, løk, bacon og tyttebær

om det fantes en burgerbar i skogen

Når jeg steker elgkarbonader lager jeg alltid litt ekstra for raske middager på travle dager. Og hvorfor ikke lage deilige burgere med karbonader av elg - de smaker kjempegodt med følge av bacon, løk, sopp og rørte tyttebær og blir en litt annen smaksopplevelse enn en klassisk burger. Ideen til disse fikk jeg fra et hipster-gatemarked ved Birkelunden i Oslo for noen år tilbake men nå er de på menyer overalt, spesielt i vinterhalvåret.

Ingredienser

til to burgere:

to store elgkarbonader fra denne oppskriften

smør og litt nøytral olje til steking

200 gr aromasopp eller kantareller, skivet

en løk i tynne skiver

havsalt og sort pepper etter smak

en klype oregano (bergmynte)

125 gr flisrøkt bacon i terninger

to burgerbrød, fine eller grove

----

tre spiseskjeer lettrømme og en spiseskje rørte tyttebær

frisk grønn salat eller isbergsalat

fries til servering

Varm de ferdige karbonadene i ovnen ved 175 °C i ca. tjue minutter. Mens de blit gjennomvarme skiver du sopp og løk og kutter baconet. Tilsett soppen i tørr panne og når soppen begynner å lukte litt stekt tilsetter du smør og litt olje og har i løk og bacon. Stek det hele sammen og krydre godt med havsalt, pepper og litt oregano. Hold blandingen varm.

Rist brødene lett gylne i stekepannen eller i brødristeren. Når du skal montere begynner du med brød, deretter kjøtt og salat. Topp med innholdet fra pannen og avslutt med tyttebær-rømmen og toppen av brødet. Server med fries eller båtpoteter.