Villrispannekaker med sopp

en ukjent ingrediens for mange

Mettende og gode pannekaker med masse smak og deilig fyll. Server de gjerne med en god suppe eller alene som en liten lunsj eller kveldsrett. Villris har høyt innhold av protein og fiber som er godt for fordøyelsen. I deler av Nord-Amerika er dene risen sett på som en delikatesse mens i andre deler av landet er den sett på som passende mat for ender. Villris finnes også i Kina men selve riskornene spises ikke. Derimot bruker de selve planten som en grønnsak. Villrisen er høyt verdsatt blant vegetarianere på grunn av deres høye næringsverdi. I denne oppskriften spises pannekakene med soppfyll. Liker du ikke sopp kan du selvfølgelig bruke andre grønnsaker som fyll eller lage en deilig ratatouille som du ser på bildet.

Ingredienser

pannekakerøren:

tre egg (lett pisket sammen)

i underkant av fire dl melk

90 gr smør (smeltet)

90 gr hvetemel

en kvart teskje bakepulver

en spiseskje ketjap manis (søt søyasaus)

en spiseskje frisk hakket koriander

en spiseskje vanlig olivenolje

en spiseskje frisk revet ingefær

en halv teskje frisk rød hakket chili uten frø

en finhakket vårløk

50 gr kokt villris

——

soppfyll:

150 gr blandet sopp i skiver

125 gr tofu (kan sløyfes)

en håndfull bønnespirer

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje friskpresset limejuice

et fedd finhakket hvitløk

——

forsøk gjerne ratatouille som fyll i pannekakene

Pisk sammen egg, melk og smeltet smør i en bolle og sikt inn mel og bakepulver. Tilsett ketjap manis og koriander og pisk til en glatt røre. Dekk den til med plast og la den svelle i kjøleskapet i ca. en time.

Varm litt olje i en dyp panne eller wok og fres ingefær, chili og vårløk. Bland dette sammen med risen og la det avkjøle seg. Bland det deretter inn i pannekakerøren.

Når du skal steke pannekakene så gjør du det på vanlig måte, litt smør i en teflonpanne og ha i en medium stor øse med røre. Rør godt opp for hver øse så du får med litt ris og grønnsaker i hver pannekake for dette samler seg på bunnen etterhvert som du steker så bruk øsen for å røre den opp for hver pannekake du steker. Hold de varme i ovnen ved 150 °C under et stykke folie.

Skjær soppen i tynne skiver og fres den i en panne eller wok. Når soppen begynner å få farge kan du tilsette hvitløk, soya og lime. Hvis du bruker tofu kan du tilsette den sammen med soppen. Tilsett bønnespirene til slutt og vend alt lett sammen. Legg i to spisekjeer fyll i hver pannekake, rull de sammen og server de varme.