© 2010–2022 Millas Mat

Vietnamesisk sticky-pork med salat og peanøtter

uimotståelig klissete

Svinekjøtt tar til seg mye smak fra sauser og marinader så dette blir både særdeles smakfullt og smørmørt. Vietnameserne elsker svinekjøtt og putter det i både vårruller og salater eller de baker det helt slik som i denne oppskriften. Husk å legge kjøttet i marinaden dagen før siden det trenger litt tid på seg. Her ser du det servert sammen med vietnamesisk sukkerertsalat og dampkokt sushiris.

Ingredienser

500-600 gr svinefilet

seks spiseskjeer hoisinsaus

tre spiseskjeer mild honning

tre spiseskjeer riseddik

tre spiseskjeer lys soyasaus

fire spiseskjeer tomatketchup

to spiseskjeer Sriracha chilisaus

en tommelstor bit frisk finhakket ingefær

hvitt pepper etter smak (jeg bruker en hel teskje)

——

vietnamesisk sukkerertsalat med chilidressing

perfekt sushiris

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden og skyll svinefileten godt under rennende kaldt vann. Tørk den med kjøkkenpapir og legg den i en tykk ziplockpose. Hell marinaden over og lukk posen. Masser kjøttet godt og la posen ligge i kjøleskapet til neste dag.

Sett ovnen på 140 °C og kle en liten ildfast form med aluminiumsfolie. Legg i kjøttet, hell over marinaden og tilsett en halv dl vann. Dekk formen med folie og bak kjøttet i halvannen time. Ta ut kjøttet og hell all væsken i formen nedi en liten kjele og kok opp. La det koke på full varme inntil det blir en tykk sirup. Legg kjøttet tilbake i formen, pensle over godt med sirupen og sett kjøttet tilbake i ovnen. Skru opp temperaturen til 200 °C så overflaten karamelliseres. La kjøttet hvile under folie i omlag tjue minutter før det skjæres opp. I mens kan du forberede salat og ris.