© 2010–2022 Millas Mat

Vietnamesisk Phở Gà

kyllingsuppe fra Vietnam

De fleste som liker og har lest endel om vietnamesisk mat kjenner til Pho bo - den betraktes som landets nasjonalrett men som oftest er det biffvarianten mange har smakt. Dette er kyllingvarianten Pho ga. Annerledes i smak men minst like nydelig. Kokvarm suppe over tynne risnudler, kylling, friske urter, bønnespirer, løk og chili toppet med frisk lime. Dette er det rett og slett vanskelig å ikke like.

Ingredienser

gir fire porsjoner suppe:

to spiseskjeer peanøttolje eller annen nøytral olje

to hele løk, delt i to

en tommelstor bit frisk ingefær, i skiver

12-15 rå vingeklubber av kylling

en bunt frisk koriander

en teskje hele korianderfrø

en teskje hele fenikkelfrø

tre hele stjerneanis

fire hele nellik

en kanelstang

0.6 dl fiskesaus, vietnamesisk type

to spisesjeer råsukker

1,8 l kaldt vann

----

til suppen:

fire porsjoner pho nudler (tynne risnudler)

forvellede bønnespirer

frisk koriander, mynte og basilikum

en halv løk i tynne skiver

to finsnittede vårløk

thaichilier i tynne skiver

frisk lime

srirachasaus & hoisinsaus

Varm oljen i en stor suppekjele inntil den ryker lett. Legg i løken med kuttsiden ned og ingefæren i skiver. Sett på lokk siden dette kan sprute litt og la det steke uten å snu på ingrediensene i ca. fem minutter.

Ta kjelen av platen og snu løken og ingefærskivene. Legg i koriander, kyllingklubbene og alle de hele krydderiene. Tilsett vann, fiskesaus og sukker og kok opp. La det koke i 2 1/2- tre timer og plukk ut kyllingen. Legg kjøttet i en bolle for avkjøling og sil kraften nedi en ren kjele. Kok opp og smak til med mer fiskesaus og evt. mer sukker eller havsalt.

Rens kyllingklubbene for skinn og ben.

Rens og forvell bønnespirene, rens urtene og sett over vann til nudlene. Mens vannet koker opp finner du frem sausene, kutter opp lime, løk, vårløk og chili og koker nudlene etter instruksjonen på pakken.

Legg de kokte nudlene og kjøttet i suppebollene, ha på det du ønsker av toppingene og øs kokvarm kraft over det hele. Klem frisk lime over og tilsett sauser etter egen smak.

Har du en trykkoker kan du koke suppekraften på 20 minutter. Fremgangsmåten er akkurat den samme.