© 2010–2022 Millas Mat

Vegetarfritters med erter, mais, fetaost og chili

lunsj i det grønne

Vegetarkaker er kjempegodt og disse kan du lage med ingredienser du kanskje allerede har i skapene dine. Rismel kan være litt vanskelig å få tak i, men de fleste asiatiske markedene har det samt større matbutikker. På samme måte som med annen vegetarmat så må disse stekes med en mer forsiktig hånd enn kjøtt. De må få tid til å danne seg en skorpe og du må mest sannsynlig regulere litt på varmen etterhvert. Rismelet gir disse frittersene en knasende deilig stekeskorpe.

Ingredienser

gir ca. åtte stykker:

120 gr grønne erter (tinte)

to store egg

30 gr siktet rismel

en halv teskje havsalt og sort pepper etter smak

60 gr smuldret fetaost

125 gr maiskorn

en finhakket rød chili m/frø

tre finsnittete vårløk

en liten bunt frisk finhakket flatpersille

en halv teskje bakepulver

----

nøytral olje til steking

Kjør sammen tinte erter og egg i en prosessor og ha blandingen over i en bolle. Sikt inn rismel og bruk en slikkepott til å vende det forsiktig inn, ikke rør mer enn du må. Tilsett deretter alle de øvrige ingrediensene og sett røren kaldt i minimun en time. Jeg lager den gjerne på morgenen så den kan stå lengre i kjøleskapet.

Ta ut bollen av kjøleskapet omlag en halvtime før du skal steke dem. Varm opp pannen til middels varme og stek kaker, en god spiseskje røre pr. kake er nok og la de ligge rolig så de får dannet en fast sprø skorpe før du snur dem. Legg de over på en rist dekket med kjøkkenpapir og server de lune.