© 2010–2022 Millas Mat

Vegetarfajitas med kikerter og salsa fresca

den kjære allsidige kikerten

Jeg vet ikke hvor mange bokser med kikerter som går med i mitt hushold i løpet av et år men det er nok endel. Kikerter er fantastisk, det er mettende, smaker godt og kan brukes på (nesten) uendelige mange måter. Her brukes de som fyll i mexicanske fajitas og blir dermed en sunn hverdagsrett som ikke tar lengre tid å lage enn annen hverdagsmat. Jeg pleier å legge opp dette på et stort brett eller en fjøl som bare kan settes rett på bordet så alle kan forsyne seg selv.

Ingredienser

fajitas for tre:

to bokser (800 gr.) hermetiske kikerter

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to klyper røkt paprika (pimenton dulce)

to tomater, flådd, frøhus fjernet og fint hakket

en halv rødløk, finhakket

to spiseskjeer rødvinseddik

en stor moden avocado

frisk limejuice & havsalt etter smak

limebåter

en dl lettrømme

to teskjeer harissapaste (tunisisk sterk chilipaste)

frisk koriander til garnering

seks til åtte ferske maistortillas

Sett ovnen på 200 °C og kle en langpanne med et stykke aluminiumsfolie. Skyll kikertene godt i et dørslag under rennende kaldt vann og spre de på et rent kjøkkenhåndkle. Klapp de tørre og ha de over langpannen. Vend inn olivenolje og paprika og stek de i 20-25 minutter. Rist lett på pannen halvveis slik at de brunes jevnt.

Bland sammen finhakkede tomater, rødløk og eddik i en bolle og sett det til side. Mos avocadoen med lime og havsalt og ha det hele over i en liten skål, rør sammen rømme og harissapaste. Grovhakk korianderen men la noen blader være hele.

Avslutt med å steke tortillaene i en tørr panne til de blåser seg opp litt og får noen sorte flekker og ta kikertene ut av ovnen. Ha de i en egen serveringsbolle.

Så er alt klart til servering, jeg liker og først smøre litt av sausen på tortillaen, så kikerter og toppe med salsa, avocado og avslutte med koriander.