© 2010–2022 Millas Mat

Veal Wellington

innbakt kalvekjøtt i butterdeig

En tradisjonell Wellington lages med en hel oksefilet og det blir litt mye hvis man bare er to til middag. Løsningen er dermed å lage minivarianter slik som disse og det er overraskende enkelt å lage. Dette er nydelig sammen med friske grønne hagebønner kun kokt noen få minutter i saltet vann og et godt glass rødvin.

Ingredienser

middag for to:

fire plater tint butterdeig

to stykker kalvefilet på omlag 175 gr hver

havsalt og sort pepper etter smak

to rødløk i tynne skiver

en god spiseskje smør til steking

to spiseskjeer Armagnac eller Cognac

en spiseskje Dijonsennep

ett egg og litt isvann godt sammenpisket

Sett ovnen på 200 °C og legg et stykke bakepapir på en stekeplate. Sett en jernpanne på høy varme og skjær opp løken mens du venter. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i ett til to minutter på hver side før du legger det over på en tallerken så det får hvile litt.

Tilsett smøret i pannen i ha i løken, ha den falle sammen og karamellisere seg lett før du koker ut pannen med armagnac og kjører den til en grov mos i en prosessor eller med en stavmikser. Pisk sammen egg og isvann i en liten bolle.

Kjevle ut butterdeigsplatene om det er nødvendig og legg fileten oppå, Smør på sennep og halvparten av løken og legg den andre platen oppå. Pensle på egg langs kanten og klem de godt sammen. Bruk en gaffel til å forselge pakken helt og skjær et kryss oppå så dampen slipper ut under steking. Bak de i omlag 20 minutter eller til de er oppblåste og pent gylne.