Vada Pav

indiske potetkaker i kikertpanering

Disse friterte potetkakene er utrolig populær gatemat i India der de serveres som burgere i brød, gjerne med raita og sterk mangochutney men forsøk gjerne min mynte- og reddikchutney som en variasjon. Et annet tips er å bruke hansker når du former og dypper kakene så du unngår farge og lukt på hendene fra gurkemeien.

Ingredienser

gir seks små vada pav:

åtte til ti medium store poteter

to teskjeer most hvitløk

en teskje most ingefær

tre grønne chili

en halv teskje gurkemeie

en teskje sorte sennepsfrø

havsalt etter smak

——

fem dl kikertmel (Gram flour)

isvann og havsalt

——

seks små burgerbrød (bruk gjerne sliderbrød)

solsikkeolje til fritering

pakistansk raita til servering

mangochutney til servering

Fremgangsmåte

Skrell og kok potetene helt møre og mos de deretter godt. Finhakk de grønne chiliene og blend de sammen med most hvitløk og ingefær til en fin pasta.

Bland pastaen sammen med potetene, miks det godt sammen og smak til blandingen med havsalt. Varm omlag to spiseskjeer olje i en panne og tilsett gurkemeie og sennepsfrø. Ha frøene poppe seg ferdige og tilsett dette i potetene. Miks også disse godt inn. La farsen avkjøle seg litt og miks deretter inn egget så du får en smidig masse som er lett å forme.

Pisk sammen kikertmel, vann og havsalt til en fyldig røre og sett den til side.

Varm oljen i en wok eller en gryte til den når 170 °C og mens oljen varmes opp former du ut seks kaker av potetmassen, klem de så lett ned. Det er lettest å gjøre dette med litt olje på hendene. Pisk opp kikertmelrøren på nytt og når oljen er klar dypper du potetkaken i røren og har de direkte over i oljen. La de steke til de er gyllenbrune og la de renne av seg på kjøkkenpapir før de anrettes og serveres.