© 2010–2020 Millas Mat

Ungarsk paprikakylling

Mrs. Cobblepots oppskrift

Som de serienerdene min mann og jeg er har vi siden 2014 fulgt med på Gotham. En av seriens hovedkarakterer er Oswald Cobblepot aka Penguin. Hans mor ble født i Ungarn og som den gode (dog skvett gærne) mor hun er lager hun mer enn gjerne mat for sin kjære sønn. Denne oppkriften er basert på den tradisjonelle varianten de lager i Ungarn, bruken av ferske tomater varierer litt men jeg synes de gir en friskere saus.

Ungarsk paprikakylling

Ingredienser

gir tre gode porsjoner:

50 gr smør til steking

en stor grovhakket løk

et stort fredd hakket hvitløk

en spiseskje ungarsk paprikash (søt eller sterk type)

en grønn paprika, hakket

to modne tomater i små biter, frøhuset fjernet

600 gr lårfilet av kylling i grove terninger

havsalt og sort pepper etter smak

en snau dl vann

to dl rømme eller fløte

to spiseskjeer hvetemel

frisk finhakket persille til garnering

dampet ris eller ungarsk nokedli til servering

Forbered kjøttet og alle grønnsakene slik at de er klare til å gå i gryten. Varm smøret og brun kyllingen godt på alle sidene. Ta den ut og legg den på en tallerken med folie over og beold fettet i gryten. Tilsett løken og fres den blank og myk, rør deretter inn hvitløken og la den frese i et minutts tid før du rører inn paprikash. La det få steke litt i smøret siden det bringer ut all smaken på best mulig måte. Tilsett tomatene sammen med grønn paprika og la det frese litt før du har kyllingen tilbake i gryten og heller på vannet. Kok opp og la kyllingen koke under lokk ved svak varme i ca. 35 minutter. Sjekk at det ikke koker tørt og tilsett litt mer kokende vann om nødvendig.

Pisk sammen rømme og hvetemel med litt av kraften fra gryten og hell dette i, kok opp for å tykne sausen noe samt koke vekk den rå melsmaken. Smak til med havsalt og pepper og garner med litt persille og gjerne litt ekstra rømme. Serveres rykende varm sammen med ønsket tilbehør.