Udon med svin og sesamfrø

tradisjonelle japanske hvetenudler

De tykke japanske udon finnes som ofte i vaakumpakket tilstand eller i frysedisken. Tilberedningen av dem er enkel og de smaker spesielt godt i wokretter eller supper. Denne enkle oppskriften inneholder kun soya og chili som smakstilsetning siden man bruker aromatiske grønnsaker og sesamolje i nudlene.

Ingredienser

nok til to:

250 gr ferske udon, vaakumpakkede eller frosne

to teskjeer sesamolje

to spiseskjeer nøytral olje til steking

tre fedd hvitløk, grovhakkede

en tommelstor bit frisk ingefær, kuttet i strips

tre finsnittede vårløk, separer hvit og grønn del

en spiseskje sesamfrø + litt ekstra til garnering

400 gr svinekjøttdeig

to gode håndfull asiatisk pak choy eller grønne bønner

0.6 dl lys soyasaus

en teskje chilipulver

Kok opp en kjele med vann, ta den av varmen og legg i nudlene. La de ligge i noen minutter inntil du ser at de begynner å løsne litt fra hverandre. Bruk en kjøkkentang til å løse de helt opp men vær forsiktig så de ikke ryker. Hell av vannet, ha de over i en bolle og miks inn sesamoljen. Sett de til side.

Varm stekeoljen i en wok og tilsett hvitløk,ingefær og den hvite delen av vårløken. Fres det i et halvt minutt og ha i sesamfrøene. Rist de litt før du skyver blandingen til side og tilsetter kjøttet. Hakk det godt opp mens det steker og når det begynner å få gylne flekker har du i den siste grønnsaken.La det hele frese litt før du har i udon, soya og chili og mikser det hele godt sammen. Kok inn soyaen og vend inn den grønne delen av vårløken til slutt. Garner med ristede sesamfrø og server straks.