Udon med laks og edamame

japanerene elsker norsk nama-salmon

Norsk laks er høyt elsket i Japan men kiloprisen er stiv. Laksen brukes til typiske retter som sushi og sashimi men typiske japanske ingredienser som udon, soya og edamame er knallgodt følge til laks. Dette retten har du på bordet etter en halvtimes tid så dette er perfekt hverdagsmat.

Ingredienser

to spiseskjeer nøytral olje til steking

500 gr økologisk laks, kuttet i terninger

en god håndfull aspargesbønner (frosne)

en vårløk, finsnittet

to dl renset edamame (frosne)

200 gr udon (tykke japanske hvetenudler)

ristede sesamfrø til garnering

----

marinade og woksaus:

0,6 dl ly soyasaus

1,2 dl kyllingkraft

en liten bit revet frisk ingefær

to fedd revet hvitløk

en spiseskje sesamolje

Fremgangsmåte

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden og legg i lakseterningene. Kok opp vann i en romslig kjele og bruk vannet til å tine edamame, blansjere bønnene og til sist koker du nudlene etter anvisning på pakken. Rens og forbered alle grønnsakene.

Sett en wok på varmen og mens den blir klar plukker du laksen ut av marinaden og legger den over i en finmasket sil. La den renne godt av seg og stek fisken gyllenbrun i en spiseskje olje. Snu på bitene slik at fisken stekes jevnt og ta den ut etter hvert som den blir ferdig og legg den på en tallerken. Tilsett den hvite delen av vårløken sammen med aspargesbønnene og fres de i et par minutter. Hell over marinaden (som må er en woksaus) og kok opp. Tilsett udon og edamame sammen med sesamolje og la nudlene bli gjennomvarme. Ha i laksen helt til slutt og vend den lett inn. Anrett og garner med sesamfrø.