Tyrkisk-amerikansk grillet kyllingkebab

Kylling egner seg utmerket ute på grillen om sommeren og lårkjøtt er det saftigste, beste og faktisk det billigste også. Denne oppskriften er super å lage til om sommeren og oppskriften er tyrkisk med med noen amerikanske tilpasninger som feks. tomatketchup. Finner du Aleppo-chilipepper er du heldig for med tanke på situasjonen i Syria har den nok forsvunnet fra de fleste butikkhyllene. Her serverer jeg kebabene mine med baba-ganoush, friske grønnsaker, sitron, tzatziki og lavash - et tradisjonelt mykt flatbrød fra Armenia.

Ingredienser

en generøs porsjon til to:

fire grillspyd av metall

600 gr lårfilet av kylling

----

yoghurtmarinade:

to dl tyrkisk yoghurt naturell

halvannen spiseskje vanlig olivenolje

tre spiseskjeer frisk sitronsaft

to spiseskjeer tomatketchup

fire fedd revet hvitløk

en teskje hver av havsalt og sort pepper

en spiseskje chiliflak (bruke gjerne Aleppo-chilipepper om du finner det)

en teskje sterk paprika (pimenton)

halvannen teskje spisskumin

en stor klype malt kanel

Fremgangsmåte

Kutt opp kyllingen i passende lange biter slik at du får tredd de på doble spyd. Slike spyd gjør kjøttet mer stabilt samt lettere å snu på grillen (mine er fra Weber).

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden og hell den over kyllingen: Trekk på deg to plasthansker og jobb marinaden godt inn i kjøttet. Dekk bollen med et tett lokk eller plast og la kjøttet hvile kaldt i seks til åtte timer.

Tre kjøttbitene på spydene og legg de på en tallerken. Ta de med ut til grillen og legg de på. Gi de først omlag fire minutter på grillen uten å røre dem så de får tid til å danne en stekekorpe. Bruk en grillspade til å løse de forsiktig før du snur dem. Deretter snus de jevnlig inntil kjøttet er gjennomstekt.